Навіщо потрібні дитячі комп'ютерні курси?

Навіщо потрібні дитячі комп'ютерні курси?

У скільки років ваша дитина почала користуватись гаджетами? Гаджети — це і телефон, і планшет, і комп'ютер. У три, шість?Але тільки тут ось яка справа: грати — не дорівнює користуватися пристроєм грамотно. І тут — наша, доросла зона відповідальності. Наше завдання допомогти дитині пізнати сферу інформаційних технологій і сформувати правильне ставлення до комп'ютера.

Комп'ютер — це інструмент творчого самовираження і інтелектуального розвитку. І як у будь-якого інструменту, у нього також є правила використання. Тільки при дотриманні цих правил комп'ютер може приносити користь.

Зворотній бік комп'ютероманів ми всі знаємо: фокусування лише на іграх, недотримання правил безпеки в інтернеті, нервове виснаження, гіперемоційність, брак живого спілкування і так далі, і тому подібне.

Як і де дитина може навчитися правилам роботи з комп'ютером? Давайте розглянемо варіанти.

Як діти вчаться працювати з комп'ютером

▶  Батьки

Саме з батьків починається екологічна культура спілкування з комп'ютером. Діти дивляться на те, як використовують гаджети в родині, і беруть із дорослих приклад. Але рано чи пізно настає момент, коли мамам і татам складно бути одночасно педагогами та батьками. А комп'ютерна наука — це такий самий предмет, як математика або, скажімо, англійська мова.

▶  Школа

Треба визнати, що створити сприятливі умови для спілкування дитини з комп'ютером в загальноосвітній школі на сьогоднішній день складно. Ми всі розуміємо, чому.

▶  Комп'ютерні курси

Це додаткове, позашкільне відвідування. Курси дають те, що отримати в школі або вдома дітям складніше. Викладач вчить дитину не тільки практичним навичкам роботи з комп'ютером, але і думати самостійно, вибудовувати логічні ланцюжки, творити в команді.

Дитячі комп'ютерні курси — це грамотне і ефективне середовище для навчання дітей.

▶  Ефективне середовище навчання — яке воно?

✔️ Невеликі групи під наставництвом досвідченого дорослого,

✔️ Сучасні комп'ютерні аудиторії з правильним освітленням,

✔️ Ліцензоване ПЗ із захистом від зовнішніх загроз (тут не тільки про «віруси»),

✔️ Власне робоче місце з окремим комп'ютером,

✔️ Гейміфікація навчання з фахівцями-педагогами у своїй сфері,

✔️ Заняття і матеріали, які враховують не тільки інтереси дитини, а й вікову психологію,

✔️ Гнучкий графік для зручності дитини (в будні, вихідні або навіть онлайн),

✔️ Спілкування з однодумцями і навчання командній роботі,

✔️ Результати роботи у вигляді готових додатків/ігор/ілюстрацій/сайтів

Всі ці пункти є в просторі IT-Univer. Ми твердо їх дотримуємося.

А тепер, увага, питання: хто у вашій сім'ї займається комп'ютерною освітою дитини? Чи замислювалися ви про те, що навик користування гаджетами потрібно формувати так само, як навик читання чи письма?