5 причин навчатися програмувати у шкільному віці

5 причин навчатися програмувати у шкільному віці

Багато батьків звикли думати, що навчатись програмувати можна лише після школи в університеті. Але насправді розпочати програмувати у Scratch можна вже у 8-9 років, головне, що дітям такі незвичні захоплення дуже подобаються. Проте, сьогодні ми розповімо чому ще варто навчатись програмувати у шкільному віці.

Творчість

Почнемо з того, що програмування – це не просто написання алгоритмів та кодів. Фантазія дитини та реалізація нічим не обмежені: можна створювати власні тривимірні світи, ігри, сайти.

Професія

Прикладів затребуваності молодих програмістів та розробників багато. В IT-сфері наразі працевлаштовано більше ніж 250 тис. осіб, і за прогнозами Мінцифри наступні п'ять років ця кількість стабільно збільшуватиметься (приріст у 150-200 тис. робочих місць).#nbsp;

Здібності

Програмування – це чудовий спосіб для школярів навчитися мислити структурно та послідовно.

Занурення в IT

Програмування допомагає зрозуміти, як працюють улюблені ігри та програми, стати творцем, а не просто користувачем або споживачем. На заняттях в IT-Univer ми показуємо, як грамотно використовувати технології, робимо так, щоб не пристрої керували дитиною, а вона ними. Це по-справжньому свідоме занурення у світ IT.

Навички

Дитина, яка програмує:

  1. почне швидше друкувати;
  2. опанує всі необхідні навички роботи з комп'ютером;
  3. навчиться збирати та обробляти інформацію;
  4. частіше буде взаємодіяти з англійською мовою.

В IT- Univer є діти, які відвідують одразу декілька курсів, щоб опанувати одну з мов програмування, навчитися створювати програми, багатосторінкові сайти або ігри з власним дизайном. Спробувати себе в новому IT-захопленні зможе будь-яка дитина!

Обирайте курс, який подобається та залишайте заявку на сайті.