Чому в нас немає пробних занять: наш підхід до освіти

Чому в нас немає пробних занять: наш підхід до освіти

Одне з найчастіших запитань, які ми отримуємо від батьків, це: «Чи є у вас пробне заняття?» Ми завжди чесно зізнаємося, що в нас немає типових пробних занять. Але це зовсім не означає, що ми не дбаємо про ваше бажання випробувати нашу освітню послугу перед тим, як зробити вибір. 

Чому саме так? Ось декілька роздумів на цю тему.

  • Освітній продукт – не солодощі чи парфуми

Не можна оцінювати освітню послугу так, як ми звикли тестувати солодощі чи парфуми (замовивши 100 г цукерок або 1 мл аромату), бо це не дасть вам точного уявлення про її якість. Освіта – це складна послуга, що залежить від багатьох чинників: рівня професіоналізму викладача, динаміки групи та зацікавленості студента. Пробне заняття нерідко не враховує всі ці аспекти.

  • Реальний досвід навчання

Часто пробне заняття проводить не той викладач, з яким студенти будуть навчатися насправді. А навіть якщо долається ця перепона, професійний педагог, зазвичай, по-різному працює індивідуально і з групою, починаючи від методики й закінчуючи кількістю уваги, яку отримує дитина. 

  • Взаємодія в групі

І навіть якщо пробне заняття проходить у груповому форматі, дитина може себе пречудово почувати в одній групі дітей та ніяково в іншій групі (навіть, якщо це маленька група до 6 дітей).

Саме тому ми є прихильниками того, щоб дитина вирішувала чи подобається їй навчатися саме в цій групі та саме з цим викладачем. Ми вважаємо, що найкращий спосіб для дитини визначити, чи підходить їй наш курс, - це приєднатися до групи та спробувати навчання протягом першого місяця. Якщо дитина не задоволена курсом, вона може припинити навчання в будь-який момент, а батьки отримати повне повернення коштів.

Як тоді обрати курс?

Ми розуміємо, що для визначення інтересів дитини може знадобитись допомога. Тому ми ретельно розробили програми кожного курсу, створили відеоуроки для кожного напрямку навчання, де дитина може спільно з нашими тьюторами пройти ключові моменти створення певних проєктів. Крім того, наші адміністратори завжди на зв’язку, готові надати інформацію і допомогти вибрати курс, що відповідає потребам дитини.

Хоча ми розуміємо, що пробні заняття можуть бути корисними, надаючи можливість знайомитися з викладачем та іншими студентами, а також розуміти, як проходитиме навчання. Однак ми вважаємо, що ці переваги не переважають ризики. Пробне заняття, як показує практика, часто не допомагає сформувати чітку картину про подальший навчальний процес.