Добірка корисних розширень для Google Chrome

Добірка корисних розширень для Google Chrome

Кількість розширень браузера Google Chrome дають змогу користувачам практично безмежно помножувати свої можливості. Але є одне «але» — про них треба знати, щоби знайти й використовувати. Учням it-школи особливо важливо опанувати цей інструмент :)

Розширення браузера — це мікропрограма, яка посилює функціонал браузера. Вона також може вбудовуватися в хмарний софт через браузер та примножувати його потенціал. Браузерні розширення називають Browser Extensions, Plug-in (плагін), або Add-on (доповнення), і зараз вони підтримуються практично всіма браузерами.

Ми підготували добірку корисних розширень, про які варто знати батькам та учням IT-Univer:

Розширення, яке здатне перекладати вебсторінки автоматично.

Блокує рекламу та спливаючі вікна на YouTube, Facebook, Twitter та ваших улюблених сайтах.

Розширення Loom може записувати екран. За бажанням, програма запише також вас і ваші коментарі. Готове відео можна одразу розшарити, переслати поштою або зберегти на свій комп’ютер.

PiPдає змогу дивитися відео в невеликому віконці, яке плаває поверх інших вікон. Ви можете розміщувати його в будь-якому місці на екрані.

Плагін, який може заблокувати певні сайти. Ставте паролі, щоби ваші діти не відверталися на дрібниці під час виповнення домашніх завдань.

Де знайти розширення в браузері, як встановити та користуватись — можна дізнатись на нашому YouTube-каналі.