Година Коду в IT-Univer

Година Коду в IT-Univer

Організація Code.org створила «Годину Коду», щоб дати можливість мільйонам людей по всьому світу познайомитися з програмуванням, незалежно від віку та статі.

У січні 2013 року брати Алі та Хаді Партові заснували нову некомерційну організацію під назвою Code.org у Сіетлі. У неї була проста місія: зробити програмування доступним для всіх людей США. А потім ця традиція поширилася за межі країни та перетворилася на справжнє свято.

Це означає, що будь-яка людина, де б вона не знаходилася, може взяти участь у події «Година Коду». Вона проходить щороку у перший тиждень грудня.

Брати Партові вважають, що кожен студент повинен мати можливість вивчати інформатику, оскільки це допомагає розвивати навички вирішення проблем, логіки та творчості.

Година Коду — це введення в IT, спрямоване не лише на розвиток навичок програмування для тих, хто пов'язаний з IT-індустрією, а й на те, щоб ознайомити викладачів із сучасними інтерактивними технологіями у навчанні. Це все допомагає показати людям, що інформатика — це дуже захоплююча та цікава наука.

Наші хлопці та дівчата теж приєдналися до цієї чудової події разом із IT-Univer. На курсі Junior IT Space діти 1-2 класів вже познайомилися з ресурсом code.org та самостійно навчили робота сортувати відходи та очищати океан.