Навички майбутнього: Як підготуватись до змін в технологічному світі

Навички майбутнього: Як підготуватись до змін в технологічному світі

З професіями майбутнього ми вже розібрались раніше. А що до навичок, які потрібні новим професіям?

Роботодавці шукають людей із розвиненим критичним мисленням, самоорганізацією, ефективною комунікацією та готовністю освоювати нові технології.

  • Аналітичне мислення

Навичка, яка дозволяє розпізнавати та розв’язувати складні проблеми. Аналітичне мислення допомагає бачити причинно-наслідкові зв’язки між подіями, проводити дослідження та передбачати події. Часто з аналітичним мисленням пов’язують критичне мислення та здатність аналізувати дані.

  • Бажання навчатися

За кілька років підвищувати кваліфікацію чи перенавчитися потрібно буде 50% працівників. Роботодавці вважають, що вкладатись у розвиток співробітників — вигідна інвестиція. Тому працівникові потрібно лише бажання та здатність багато вчитися. Це теж свого роду навичка майбутнього.

  • Творчість та оригінальність

Серед роботодавців потрібні співробітники, які дивляться на завдання з нестандартної точки зору і вигадують нові ідеї. Креативність завжди пов’язана із ризиком. Щоб підвищити творчі навички, які стануть у пригоді на роботі, експерти радять шукати незвичайні зв’язки між явищами, ставити більше питань щодо завдання та спостерігати за тим, як працюють решта співробітників.

  • Використання технологій

Експерти вважають, що скоро претендентам потрібно буде знати хоча б одну мову програмування (наприклад, Python) та вміти аналізувати великі дані.

  • Стресостійкість

Вміти приймати виважені рішення та ефективно діяти під час стресових ситуацій — одна з ключових навичок 2025−2030. Роботодавці розуміють, що небезпечний не тільки сам стрес, а й нездорові методи, що використовуються для боротьби з ним. Основні речі, які допомагають успішно боротися зі стресом — відпочинок, здорова дієта та підтримка від друзів та родини.

Навчання та самовдосконалення — завжди допоможуть досягти успіху. Щоб підготувати дітей до викликів майбутнього — закладіть фундамент вже зараз разом з програмами навчання від IT-Univer.