Плюси онлайн навчання в IT-Univer

Плюси онлайн навчання в IT-Univer

На освітній онлайн-платформі Coursera зареєстровано більше, ніж 62 мільйони користувачів — це більше, ніж усе населення України.

Онлайн-освіта вже не здається чимось надзвичайним для дітей, які звикли шукати потрібну інформацію у Google та навчились заробляти мільйони на відеоблогах. А от для батьків не завжди очевидні переваги вивчення, наприклад, програмування онлайн.

Ми в IT-Univer вирішили виділити 5 причин, чому нам подобається онлайн-навчання та поділитися з вами:

  • Формат, який підходить для покоління Digital Natives

Покоління digital natives – це діти, народжені вже після стрімкого розвитку комп'ютерів, мобільних телефонів та гарного інтернету. Вони беруть смартфон до рук раніше, ніж книги та змалечку пізнають цифровий світ. На відміну від батьків, вони запам'ятовують інформацію, коли друкують, а не пишуть. Таким дітям важко утримувати концентрацію довше десяти хвилин, тому типові заняття можуть здаватися нудними. Онлайн-навчання дозволяє швидко перемикати увагу між різними типами активності та не дає дитині занудьгувати. При цьому формується звичка вчитися за комп'ютером, не відволікаючись на інші справи, а вона надалі допоможе і в школі, і в університеті.

  • Батьки можуть спостерігати за уроком

«У нас унікальна методика, — кажуть вам на курсах, — дитина опанує Scratch за два місяці». Ви купуєте абонемент і чесно водите дитину місяць, другий, а оцінити прогрес не виходить.

Онлайн-заняття проходять вдома, тому, можна іноді прислухатися, що каже вчитель і як дитина відповідає. Батьківський погляд може робити дива.

  • Займатися можна з будь-якої точки світу

Те, що в місті немає фахівця з вивчення програмування, більше не проблема: можна записати дитину на онлайн-урок, і ось вона вже створює власні ігри на Scratch чи вивчає Python. Завдяки мінігрупам з дітьми з різних міст та країн, світогляд дитини змінюється, відповідно, і коло друзів розширюється.

  • Не варто витрачати час та гроші на дорогу

Мешканці міст-мільйонників витрачають у середньому дві години на день, щоб відвезти дитину до школи та забрати після занять, адже не всім пощастило зі школою поруч. Якщо додати спортивну секцію чи репетитора, провести час з дитиною вийде тільки перед сном.

Уявіть, що замість того, щоб їхати з дитиною на курси програмування та назад, витрачаючи ще годину на очікування, вам достатньо увімкнути комп'ютер. Плюс дві вільні години та година спокою, поки увага дитини зайнята навчанням.

  • Розвиток навичок самоосвіти / Long Life Learning

Навчитися вчитися — найважливіша навичка зараз та в майбутньому. У концепції сталого розвитку на період до 2030 року, навчання протягом усього життя було визначено як вирішальне значення для досягнення сталого розвитку та якісної освіти. Тому нинішнє покоління учнів має можливість прокачати ці навички, більше навчаючись самостійно в умовах правильно організованого онлайн-навчання.

В IT-Univer є багато онлайн курсів з програмування, до яких ще можна приєднатися онлайн цього року.

Для того, щоб записатися на курси, достатньо заповнити заявку і наш менеджер допоможе підібрати групу для дитини.